چکش کوبیت hs10 جزء اساسی سنگشکن کوبیت hs10 محسوب میشود. بدون این چکش، سنگشکن قادر نخواهد بود سنگ، نخاله و سایر موارد را خرد کند. سنگشکنهای مجهز به چکش hs10، توان بسیار بالایی دارند. آنها میتوانند برحسب مدل، ۱۸۰ ،۲۴۰ یا ۳۰۰ تن سنگ را در ساعت خرد کنند. بدون استفاده از سنگشکنهای حرفهای و این چکشهای کارآمد، نیروی کار بسیار زیاد و زمان قابل توجهی برای خردکردن این حجم از سنگ نیاز است.
اگرچه چکشهای کوبیت hs10 در حال حاضر کاملا رایج هستند، اما آنها راه درازی را طی کردهاند تا به قابلیتهای کنونی خود برسند.
ما در این مقاله تاریخچه چکش کوبیت hs10 را بررسی میکنیم و به شما کمک میکنیم دریابید، این چکشها از کجا منشاء گرفته و چطور پیشرفت کردهاند.
تاریخچه چکش کوبیت hs10
چکش ابزاری است که برای خردکردن و کوبیدن اجسام سفت استفاده میشود. این ابزار جزء متداولترین تجهیزات در جهان است و در هر خانه حداقل یک چکش یافت میشود. اما حتی سادهترین چکشهای امروزی، چند میلیون سال از اولین چکش، پیشرفتهتر هستند.
چکش از ابتدای تاریخ بشر تا ظهور ماشین سنگشکن
اولین چکش که بیش از 3 میلیون سال پیش پدید آمد، فقط یک سنگ سنگین و گرد بود، سنگی سخت مانند گرانیت که توسط آب رودخانهها یا دریاها شکل میگرفت. این چکش بدوی، برای تغییرشکل سنگهای دیگر مانند ابسیدین و سنگ چخماق استفاده میشد.
به تدریج چکشها پیشرفت کردند. در چکشهای جدید از استخوان یا چوب و مقداری چرم یا مواد رشتهای دیگر برای محکمکردن دسته به چکش استفاده میشد.
سپس عصر برنز آغاز شد. ابزارهای برنزی یک پله بهتر و بسیار قویتر از پیشینیان سنگی خود بودند و تا حد زیادی قابلیت اطمینان داشتند.
برنز در حدود 2000 تا 1800 قبل از میلاد جای خود را به آهن داد و بهتدریج به فولاد مبدل شد. چکشهای فولادی بسیار محکمتر بودند و بهشکل یکپارچه ساخته میشدند.
پیشرفت چکش همچنان ادامه یافت، اما تا زمان تولید اجداد سنگشکنهای چکشی اولیه، چکشها با نیروی انسان کار میکردند و به عبارت دیگر، لازم بود برای خردکردن سنگها، چکشها به وسیله نیروی ماهیچهای انسان و یا حیوانات به حرکت دربیایند.
با اختراع برق، ساخت چکش وارد مسیری تازه شد و زمینه برای ساخت چکش کوبیت hs10 فراهم گشت.
چکش از زمان ساخت دستگاه سنگشکن
سنگشکنها دستگاههایی هستند که بهشکل اتوماتیک و با استفاده از نیروی برق، سنگها را خرد میکنند. آنها برای عملکرد نیازی به نیروی انسانی ندارند. سنگشکنها در داخل بدنه خود تعداد زیادی چکش دارند. این چکشها شبیه به انواع معمول و خانگی چکش نیستند، اما کار آنها دقیقا همان است که از ابتدا برای آن تکامل یافتهاند: خردکردن سنگها. وقتی سنگشکنها کار میکنند، چکشهای داخل آنها، به سنگ برخورد کرده و آنها را میشکنند.
تاریخ به ما میگوید، در سال 1830 اولین دستگاه سنگشکن، در ایالات متحده اختراع شد و به ثبت رسید. در سال 1840، اختراع دیگری ثبت شد که شامل یک طبل استوانهای ظاهراً چوبی بود که تعدادی دستگیره آهنی یا به اصطلاح چکش نیز روی آن بسته شده بود. این مجموع داخل یک بدنه قرار داشت که سنگها داخل آن ریخته میشدند. انتظار میرفت وقتی این طبل استوانهای با سرعت در حدود 350 دور در دقیقه میچرخد، سنگهایی را که از بالا به داخل دستگاه ریخته میشدند، خرد کند.
پس از آن، «الی ویتنی بلیک» اولین سنگشکن مکانیکی موفق را اختراع کرد، سنگشکن فکی بلیک در سال 1858 ثبت اختراع شد. سپس، در سال 1881، «فیلتوس دبلیو گیتس» حق اختراع ماشینی را دریافت کرد که در طراحی آن تمام ویژگیهای اساسی سنگشکن ژیراتوری مدرن امروزی رعایت شده بود.
از آن پس، سنگشکنها تکامل پیدا کردند و انواع مختلفی از آنها ایجاد شد. بسیاری از این سنگشکنها از انواع مختلف چکش، از جمله چکش کوبیت hs10 برای خردکردن سنگ استفاده میشوند.
انواع سنگشکن و جایگاه چکش کوبیت hs10 در آنها
همانطور که ذکر شد انواع مختلفی از سنگشکن بهمرور تکامل یافتند همه این سنگشکنها مجهز به چکش نیستند، اما تعداد قابل توجهی از آنها با استفاده از چکش کار میکنند.
انواع رایج سنگشکن شامل سنگشکن فکي، ژيراتوري، مخروطي، کوبیت (ضربهای) و غلطي هستند. در میان انواع مختلف سنگشکن، انواع کوبیت دارای چکش هستند.
سنگشکنهای کوبیت، خود انواع مختلفی دارند و برحسب نوع دستگاه، چکش آنها نیز متفاوت است. برای مثال سنگشکن کوبیت hs10 مجهز بهنوع خاصی از چکش است که به آن چکش کوبیت hs10 گفته میشود. این چکشها به تعداد چهار عدد در داخل دستگاه نصب میشوند و با گردش روتور، به سنگهای داخل محفظه برخورد کرده و آنها را میشکنند. هر ست چکش کوبیت hs10 (که شامل چهار عدد چکش است) حدود 800 کیلوگرم وزن دارد.
چکش کوبیت hs10 چطور ساخته میشود؟
چکش کوبیت hs10 شبیه چکشهای معمولی نیست. این نوع چکش بیشتر شبیه به یک بلوک بنتی بزرگ و سنگین است. علاوه بر این، چکش کوبیت hs10 دسته ندارد؛ بلکه بدنه آن با استفاده از مکانیزم خاصی به دستگیرههای نصبشده روی روتور پیچ میشود. وقتی روتور میگردد، چکشهای نصبشده روی آن هم میچرخند و سنگهایی را که به آنها برخورد میکنند خرد مینمایند.
چکش کوبیت hs10 از آلیاژهای مختلفی ساخته میشود. بسته به نوع کاربرد، آلیاژ ممکن است متفاوت باشد. آلیاژ به مخلوطی از فلزات مختلف گفته میشود که ویژگیهای متفاوتی را ارائه میدهند. استفاده از آلیاژهای منگنزی و مولیبندی در ساخت چکش کوبیت hs10 رایج است.
برای ساخت چکش کوبیت hs10، فلزات گداختهشده در قالبهای از پیشساختهشدهای ریختهشده و تحت شرایط خاصی سرد میشوند. شرایط تولید چکش کوبیت hs10T اهمیت زیادی در کیفیت نهایی آن دارد.
سخن آخر
چکش کوبیت hs10 یک چکش قوی و کارآمد است که در دستگاههای سنگشکن کوبیت hs10 کاربرد دارد. این چکش، تاریخچه چند میلیون ساله دارد و بهتدریج، از زمان انسانهای اولیه تکامل یافته تا بهشکل کنونی خود رسیده است. این چکش برای خردکردن سنگهای معدن کاربرد دارد و در دستههای چهارتایی عمل میکند. نیروی استفادهشده برای چرخاندن چکش کوبیت hs10 ، نیروی برق است. علاوه بر چکش کوبیت hs10، انواع دیگری از چکشهای صنعتی نیز وجود دارند که در سنگشکنهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.